JAPONSKÁ KUCHYNĚ - Degustační večer s Markem Horou

18.03.2016

Přichystali jsme pro Vás další degustační večer, tentokrát se zaměřením na japonskou kuchyni, kterou nás provede odborník Marek Hora. Tento styl vaření je známý pro svou minimální tepelnou úpravu, přípravou z čerstvých ingrediencí, především rýže, zeleniny, ryb a moř ských plodů.

Šéfkuchař celojaponské sushi asociace a vynikající odborník na japonskou kuchyni, jehož umění ocenili dokonce samotní japonští mistři. Působil v řadě pražských restaurací, ale také v Japonsku a Velké Británii. Právě v Japonsku dosáhl skvělých úspěchů: v roce 2009 vybojoval v Šizuoce druhé místo v mezinárodní
soutěži World Sushi Stadium. Jako první Čech se také účastnil nejprestižnější sushi soutěže Seven Sushi Samurai v Londýně. V současné době je spolumajitelem společně se Zdeňkem Pohlreichem restaurace YAMATO v Praze, ve které je také šéfkuchařem.

Menu

Ebi no karashi su miso
Vařená kreveta se sladko-kyselým miso

Sake no Yuan yaki
Pečený losos s japonským citrusem, nakládaná zelenina

Toriniku no wasabi sosu yaki
Kuřecí maso s wasabi omáčkou

Sushi set

Suzuki nigiri
mořský vlk 1ks

Maguro nigiri
tuňák 1ks

Ebi nigiri
vařená kreveta 1ks

Gobo maki
rolka s vařeným černým kořenem 2 ks

Matsuri maki
rolka s lososem a avokádem, japonskou česnekovou majonézou, obalená v sezamu a v řase aonori 3 ks

Matcha cheese cake
cheesecake se zeleným čajem

990,-
za osobu

Rezervace a objednávky provádějte
na telefonním čísle 777 627 269
Těšíme se na Vaši návštěvu!